[TERBARU] 120 Kata-Kata Bijak Bahasa Jawa Tentang Arti dan Makna Kehidupan

Caption Jowo Bijak

© Pexels.com

Terdapat banyak caption bijak dalam bahasa Jawa yang sarat akan filosofi dan makna kehidupan. Bahkan jika berpegang dengan pepatah jawa ini, kemungkinan besar kehidupan seseorang akan selamat. Berikut caption jawa bijak lainnya yang bisa dijadikan pelajaran hidup, dikutip dari saintif.com.

  1. ” Ora kabeh seneng karo opo seng kok lakokne. Yo ora popo, seng penting duwe niat apik lan ngelakoni hang bener.”
  2. ” Sebejo bejone wong hang lali, isek bejo wong hang ileng lan waspodo.”
  3. ” Wong seng menang kuwi wong seng biso ngasorake priyanggane dewek.”
  4. ” Ojo tau ninggal nyolong playu.”
  5. ” Mending jujuro senajan kuwi ngelarani ati, ketimbang munafik tapi jebule tukang ngapusi.”
  6. ” Saiki awake dewe mung iso golek kasampurnaning urip lahir batin lan pati.”
  7. ” Suwalike malah kebek pengarep arep lan kuwawo nampani opo wae hang gumelar ing salumahe jagad iki.”
  8. ” Mergane seng nandur bakale ngunduh, dadi seng tukang ngapus ngapusi bakalan tetep diapusi sok emboh pas waktune.”
  9. ” Kadang mripat yo biso salah ndelok, kuping yo biso salah krungu, lambe biso salah ngomong. Tapi kowe kudu ngerti lak ati lan perasaan ora bakal iso ngapusi.”
  10. ” Sopo seng tandur yo kuwi seng bakal manen hasile.”
  11. ” Ojo nyeleneh, ojo dumeh, oo ngersulo, ojo suloo lan ora usah neko neko.”
  12. ” Nek kowe terus sambat karo opo seng kowe ra ndue, kuwi bakalan gawe kowe ora cukup karo urip iki, sukuri wae opo seng onok, sukuri opo hang ono.”
  13. ” Urip kuwi gawe rileks wae. Kerjo, yo mangan, yo tuur, yo ibadah, yo seneng seneng sambil online.”
  14. ” Yen lagi rekoso oho ngersulo, lakonono wae karo dungo, kuwi bakalan luwih becik.”
  15. ” Kowe kudu ngerti yen alam sejatine guru kangge awake dewe.”
  16. ” Ojo mabuk kuoso, ojo mabuk bondo. Engko uripmu biso rekoso.”
  17. ” Gusti Allah mung ngewei dalan kanggo wong hang gemen ndalan.
  18. ” Jumbuh karo unine bebasan yen sabar kuwi kuncine suargo, ateges marganing kamulyan urip.”
  19. ” Luwih pantes yen di ajeni uwog hang wani urip ketimbang wani mati. Yen wani urip kudune kuat, yen wani mati mung kerono nekat wae.”
  20. ” Gak kabeh seneng marang karo opo seng awake dewe lakoni yo gak popo, seng penting awake dewe niati apik lan tetep ngelakoni seng bener.”



Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published.